jueves, 22 de septiembre de 2011

Alguns responsables de la execució de les retallades sanitàries.

JAUME TORT BARDOLET.
CAP DEL GABINET DEL CONSELLER DE SALUT

Nomenat el 8 juliol de 2011.Llicenciat en Medicina y Cirurgia, especialista en Medicina Preventiva y Salud Pública y en Medicina Familiar y Comunitària. Diplomat per ESADE en Gestió Hospitalària y en Funció Gerencial a la Administració Pública.
Director executiu de Barcelona Centre Mèdic www.bcm.es. El Consell Empresarial de BCM reuneix a empreses de diferents sectors econòmics per col•laborar a la promoció internacional de la ciutat de Barcelona como lloc de referència mèdica mundial. Alguns sectors representats en aquest Consell Empresarial presidit pel titular de la Cambra de Comerç de Barcelona són: Industria farmacèutica: Esteve, Ferrer, Grupo Uriach Pharma, Bayer HealthCare, Leti. Grups editorials:Grupo Godó, Grupo Zeta. Sector hoteler:Husa Hotels, Roc Blanc Hotels, ABaC Restaurant & Hotel, Le Meridien Ra, Guitart Hotels Monterrey, Hotel Colon Thalasso Termal, Lugaris. Empreses de serveis:GD&A Business Brokers, Grupo Soteras, Blai Limousines, MRW. Tecnología:Indra, AGFA Graphics, AGFA HealtCare. Serveis financers:la Caixa

JOSEP MARIA PADROSA MACÍAS,
DIRECTOR DEL CATSALUT

Nomenat al gener de 2011.
Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en el programa d’Alta Direcció d’Empreses per l’IESE (Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa a Navarra), i presuntament vinculat a l’Opus Dei.
Ha desenvolupat diversos càrrecs tant en el sector privat com públic. Director general de Corporación Fisiogestión del 2002 al 2010. Des de 2007, ha estat membre de la Junta Directiva de la patronal catalana d’hospitals, Unió Catalana d’Hospitals.


JOAQUIM CASANOVAS I LAX.
DIRECTOR GERENT DE L’INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT

Nomenat al juliol de 2011.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Girona (UdG) i en Direcció d'Empreses per l'IESE.
Es va incorporar a l'Institut Català de la Salut (ICS) l'any 1983 com a inspector mèdic. De 1986 a 1989 va ocupar la direcció de l'Hospital Josep Trueta de Girona, i entre 1989 i 1995 va ser el cap de serveis sanitaris de l'àrea de gestió 4 de Girona de l’ICS.
De 2000 a 2004 va ser director dels Serveis Territorials de Salut a Girona i gerent de la Regió Sanitària Girona. Entre juny de 2006 i febrer de 2011 va ocupar el càrrec de director assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS).
Des de l’1 de febrer de 2011 i fins a l’actualitat ha estat el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, substituït per Josep Trias, ex-alcalde de Blanes per CIU i vocal al consell de la CSMS.

SANTIAGO CARDONA I MESTRE.
NOU DIRECTOR ECONÒMIC I D’ORGANITZACIÓ DE L’ICS.

Nomenat al juliol’11
Diplomat en Ciències Empresarials.
- Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Secció Economia de la Empresa).
- Administrador de Finques.
- Diplomat en gestió Gerencial Hospitalària.
- Diplomat en Administració y Dirección de Empresas.
- Diplomat en Dirección de Instituciones Sanitàries.
Director Gerente en CLINICA QUIRÚRGICA ONYAR, S.L. (2009-2011)
Director de la Family Office en PRESTIGE GROUP (2004-2009)
Director Gerente en HOSPITAL DE FIGUERES (1985-2004)
IESE Business School - University of Navarra
ESADE Business School
EADA - Escuela de Alta Dirección y Administración


UNIÓ CATALANA D’HOSPITALS I FUNDACIÓ UNIÓ


La Unió és una associació empresarial d’entitats sanitàries i socials formada per diverses figures jurídiques com ara fundacions privades, consorcis, ens públics, societats mercantils, ordes religioses, associacions, mutualitats i ens locals.
El seu Pla Estratègic 2010-2015 fixa que "La Unió defensarà els interessos generals de les empreses associades, actuant en representació seva, amb l’objectiu de garantir els millors resultats en la prestació eficient i de qualitat dels serveis sanitaris i d’atenció a la dependència."
Té representació institucional als principals òrgans de decisió en l’àmbit sanitari i social i participa en diferents grups amb l’Administració, els agents socials i altres espais sectorials. Per exemple al Consell de Direcció del CatSalut, Junta de Govern de l’IES, Consell Assessor de l’ICAM, diferents Consells de Salut de Catalunya, Consells Assesors de Plans Directors diferents (Salut Mental i Addiccions, Sociosanitari…), entre altres molts. Des d’aquests òrgans s’estableixen i s’implementen les línies a seguir.
La seva fundació està registrada al Banc Mundial, el Banc de Desenvolupament Inter-americà, la Comissió Europea de Desenvolupament i Cooperació i el Banc de Desenvolupament Africà per tal d’exportar el seu model (formant, coordinant i supervisant per ampliar mercat.


CICLE DE REPRODUCCIÓ DEL GOVERN DE L’EMPRESA

1- Reben formació d’ESADE, EADA i/o IESE
2- Accedeixen a un càrrec directiu d’una empresa privada vinculada al sector sanitari
3- Entren a l’organigrama sanitari públic mitjançant llaços polítics
4- Participen en la modificació legislativa favorable a l’entrada i els beneficis d’empreses privades en l’àmbit públic
5- Participació en la formació a ESADE, EADA i/o IESE, formació considerada indispensable per poder accedir a llocs de poder
6- Participació en consultories, fundacions i organismes internacionals amb l’objecte de reproduir el model econòmic de gestió sanitària arreu del món, justificar i avalar el model des dels seus pressupòsits (imposats a tothom per tots els mitjans possibles) i ampliar el mercat per obtenir sucosos beneficis.

1 comentario:

 1. Josep Prat Domènech, president del Consell d’Administració de l'Institut Català de la Salut
  Nascut a Tarragona de 1947.
  Enginyer Naval per la "Escuela Técnica Superior de Ingenieros Navales. Universidad Politécnica de Madrid". També va rebre formació complementària a Kongsberg i Oslo.
  De 1989 a 1998 va ser director general del Grup d'Assistència Sanitària i Social (SAGESSA) que gestiona cinc hospitals, centres d'atenció primària i diversos centres residencials d'atenció sociosanitària i social. L'any 1985 va entrar en el sector sanitari com a gerent de l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus. Anteriorment va desenvolupar la seva activitat professional a Astilleros y Talleres del Noroeste, SA (ASTANO) i des de 1977 en fou el subdirector.
  De 1998 a 2003 va ser director del Servei Català de la Salut del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.
  Des de l'any 2003, ha estat director general d'Innova Grup d'Empreses SA, un hòlding empresarial públic amb més de 20 empreses, entre les quals es troba el Grup Sagessa. Des de l'any 2009, conseller del Grup Sanitari USP Hospitals.


  Faltaba el mes important!!!!!

  ResponderEliminar